sivalluksia

Pöytätietokoneen hankinnasta

Päädyin siis tällaiseen kokoonpanoon pitkän harkinnan jälkeen: ◦Suoritin: Intel Core i7 4790K 4,0 GHz ◦Jäähdytys: Noctuan hiljaisella 120 mm tuulettimella, kotelo kolme Fractal Design 140 mm tuuletinta ◦Muisti:Kingston 16 Gt 1600 MHz DDR3 ◦Näytönohjain: NVIDIA GeForce GTX 970 4096 Mt gigabyte ◦Emolevy: Asus Z97-A ◦Kiintolevyt: 500 Gb SSD SATA III Samsung ja WD 2Tb HDD 7200 rpm ◦Optiset asemat: Asus CD-RW / DVD+-RW combo ja kirjoittava Asus Blue Ray-asema ◦Kotelo: Fractal Design define xl r2 FD-CA-DEF... ◦Virtalähde: Corsair RM750 ◦Käyttöjärjestelmä: Windows 8.1 asennettuna ssd-levylle ◦Näppis, rullahiiri Microsoft Office 2013 Home & Student, Norton Antivirus ja Logitech 270 web-kamera. Monitori Samsung T27C350 Led tv/monitor. Tulostin Canon Pixma MG7150. Hintaa koko pljäykselle tuli 2113 €. Tietokone (TL Network), monitori (Expert) ja tulostin (Gigantti).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kovat tumtuvat olevan eväät hinnasta päätellen. Itse tekniikan luettelo kertoo minulle aika vähän.

Huomaat varmaan, että profiilikuvassani naammani on alkanut vihertää. Syytä en tiedä, olisikohan US:n ohjelmaan istutettu jokin tuntoelin?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

3DMarkin mukaan kone on tehokkaampi kuin 93% testatuista koneista, joten potkua löytyy.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tässä kurkistelen avatun pöytäkoneeni sisuksissa kiiluviin valoihin. Kokoonpano on viitisen vuotta vanha, oli muutaman vuoden lähes käyttämättömänä, sitten totesin sen hidastuneen. Emolevy Asus Avi9 Pro. Tuplaprosessori, alun perin 1 Gt muistia. Käyttöjärjestelmä Ubuntu Linux (viimeisin päivitys versioon 10.xx)
Ajoin sitten muistitestin koko palikkapankin läpi. Virheitä oli luvattoman paljon. Hankin uuden muistin, yhteensä 4 Gt. Ryhtyi toimimaan mutta sitten tuli käyttöjärjestelmä vanhaksi. Imuroin ja poltin uudemman version. Tässä vaiheessa järjestelmä päätti olla ymmärtämättä dvd-asemaa vaikka bios sen tunnisti. Kokeilin eri laitteilla, kovalevyillä, jumpperiasetuksilla, totta maar bios-asetuksilla. Ei sitten millään. Kaiken kukkuraksi alkaa tulla viestiä että järjestelmän kovalevy on menossa rikki.
Nyt olen itse menossa rikki kun en haluaisi viritellä enää tätä romua ja kuitenkin täytyy. Hyvää itsenäisyyden yötä :)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

En osaa itse kasata. Valitsin vain komponentit. Ssd kovalevy nopeuttaa huomattavasti käynnistymistä ja auttaa peleissä. Hyvää pyhää!

Seppo Hildén

Windows 8.1

Tää pilaa muuten hyvän paketin. Yritä saada jostain win 7 koneelles.

Ja heitä se Nortonin virussuoja siitä kans mäkee, lataa tilalle netistä ilmainen Avast, se toimii taustalla paremmin ja tehokkaammin.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Vuoden päästä ilmestyy Win 10. Odotan sitä. Norton ei maksanut kuin 20 €. Toisella koneella on Avira. Kännykässä ei mitään. Näillä mennään.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Luulin, että oli kyse PC-laitteistolle sopivan pöydän hankinnasta. Mutta kyse kuitenkin pöytä-PC-laitteistoista. Yhdyssanat on haastavia.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

PC olisi tutumpi kuin nyt tuo otsikossa oleva 'pöytätietokone'...

Keijo Räävi

Linuxilla saa vanhaan PC:hen kummasti uutta eloa tarvitsematta maksaa itseään kipeäksi.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset