sivalluksia

Kauneuskilpailu - voittaja valitaan ajatustensa perusteella

Nyt se on sitten nähty ts. kuultu. Nimittäin Miss America kauneuskilpailussa ei järjestetä enää uima- eikä iltapukukierrosta.

Lisäksi kilpailun järjestäjä kertoo voittajan valittavan jatkossa kilpailijan kykyjen ja ajatusten perusteella.

Jään henkeä pidätellen odottamaan, koska Miss Suomeksi valitaan illan kauneimman ajatuksen esittänyt ja seuraavan päivän iltapäivälehdet pullistelevat näitä ajatuksia kuvien sijaan.

Lähdeviite: HS – https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005708061.html?share=4fdc8c89c6e7bff7...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo Miss America -kilpailu ei sitten ole enää kauneuskilpailu lainkaan, joten blogisi sisältö on siinä mielessä harhaanjohtava.

Kauneuskilpailu on Miss USA -kilpailu, jossa edelleen järjestetään myös uimapukukierros. Sieltä valitaan myös osanottajat kansainväliseen Miss Universum kilpailuun.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kyllä Carlson kutsuu kilpailua edelleen missikisaksi, joten blogikirjoitukseni ei ole harhaanjohtava. Tarkista HS:n lähteestä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Otsikossasi on sana "kauneuskilpailu". Missikisa voi toki olla muutakin siitä riippuen millaista missiä ollaan etsimässä. Periaatteessa voidaan etsiä vaikka "Miss Ugly America", "Miss Fat America" t.m.s.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

"Kauneuskilpailu tai missikilpailu on varsinkin nuorten naisten kesken järjestettävä kilpailu kauneimman arvosta." Wikipedia.

Kyllä missikilpailua pidetään synonyyminä kauneuskipailulle, kuten edellä oleva lainauskin osoittaa.

Kilpailun johtaja Carlson siis käyttää Miss Americasta edelleen nimeä missikilpailu ts. kauneuskilpailu. Otsikkoni ei ole harhaanjohtava vaan perustuu edellä olevaan (johdonmukaisuuteen).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuohon voi vain sanoa, että Wikipedian tekstin laatija on kirjoittanut virheellisesti, sillä muunkin kuin kauneuden mittaavia missikisoja järjestetään ja on järjestetty jo kauan. Eikähän se tilannetta miksikään muuttaisi vaikka tämä olisikin ensimmäinen, sillä kyseiselle sanalle "missikilpailu" ei ole annettu mitään virallista merkitystä.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kyllä se on nyt Kuikka, joka on hakoteillä. Minullakin ja monella muulla on sama käsitys kuin tuossa Wikipedian lainauksessa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mikä onkaan kauniimpaa kuin kauneimpien ajatusten esittäjän sijoittaminen ensimmäiselle sijalle kauneuskilpailussa? Ihan sukupuolineutraalisti, tietenkin.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kauneus on katsojan korvassa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Jos miehillä olisi munaa, vaatisivat saada osallistua missikisoihin.